16 februari 2014
15:00

Referat: Erikslunds KF - Västerhaninge IF

Cupäventyret fortsätter.
Seger mot division 7 laget Erikslund. Erikslund startade matchen med två handicapstraffar och satte bägge. Det syntes att det skiljde två divisioner mellan lagen. Västerhaninge tog över spelet allteftersom halvleken led. Planen var riktigt svårspelad, extremt smal och kort.

Reducering till 2-1 kom genom Ümit som snyggt sköt in bollen i målvaktens högra kryss, framspelad av Erol. Kvittering genom Sunay på pass av Tufan. Ledning till Västerhaninge genom Fuad som krigade in bollen till 2-3, pass av Mohamed. Nille ökade på till 2-4 framspelad av Erol. Så långt allt bra och det kändes som att matchen var över. I samband med 2-2 målet drabbades dessutom Erikslund av utvisning. Det var därför så onödigt att släppa till en reducering precis innan halvtid. Nutte tvekade om han skulle gå ut eller inte vilket gjorde att en Erikslundsspelare enkelt kunde rulla in bollen.

Andra halvlek, flera byten vilket gjorde att VIF tappade lite av strukturerna i spelet. Fortsatt spelövertag för VIF medan Erikslund slog långt och försökte kontra.

3-5 genom Ömer på pass av Mohamed. Nu somnade VIF in igen och tillät Erikslund att återigen reducera. Västerhaninge hade flera chanser att punktera matchen; bland annat en nick i ribban och en missad straff. Resultatet stod sig dock matchen ut.

Västerhaninge gjorde en helt ok insats. Inställning var kanske inte helt hundra men det räckte, vi lär oss hela tiden.

Statistik från Matchen: Hörnor: Erikslund - VIF 6-8. Avslut totalt: Erikslund - VIF 10-18. Avslut på och i mål: Erikslund - VIF 6-11.